
Entertainment
Gisteren, 11:34
Het is vandaag Nationale Boerenkooldag, en dat lieten Gordon en Froukje natuurlijk niet zomaar voorbijgaan in de Ochtendshow! We kennen allemaal de oer-Hollandse stamppot met worst, maar hoe geef je deze groente nou een moderne twist? Culinaire duizendpoot Hugo Kennis wist daar wel raad mee. Hij deelde een paar verrassende ideeën: van boerenkoolchips tot een frisse salade met cranberries, maar één gerecht stak er met kop en schouders bovenuit: gnocchi met boerenkool en verse worst. Het typisch Italiaanse gerecht krijgt daarmee een uniek Hollands tintje. "Dat klinkt súperlekker," zegt Gordon gelijk.
Krijg jij er ook trek van? Hieronder vind je het recept, zodat je het vanavond gelijk op tafel kunt zetten!
Ingrediënten:
500 gram gnocchi
300 gram boerenkool (gesneden)
1 grote ui
1 teen knoflook
Olijfolie
Zout & peper
2 verse saucijzen (worst)
Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en knoflook en fruit 2 min aan in scheut olijfolie.
Snijd de verse worst in kleine stukjes en bak 5 min mee.
Voeg de boerenkool toe en bak 3 min mee en voeg naar smaak zout en flink zwarte peper toe.
Kook ondertussen de gnocchi in gezouten kokend water (volgens de instructies op de verpakking).
Voeg de gnocchi met 3 eetlepels kookvocht toch aan de worst en boerenkool en voeg 20 gr geraspte parmezaan toe.
Schep 2 min om en serveer.
Maak af met extra geraspte kaas.
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.