Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Verwachting: RamBam Trending Topic

RamBam duikt het studentenleven in

Vanavond zal RamBam waarschijnlijk Trending Topic zijn, want ze zijn in het ‘ontgroeningswereldje’ gedoken met undercover-studenten! En dat ging er niet misselijk aan toe…

Al jarenlang worden nieuwe studenten ontgroend, om op die manier bij een studentenvereniging te komen. Meestal tekenen de ‘feuten’ een contract waarin staat dat ze niets over de ontgroening mogen zeggen. Reden genoeg voor de mannen van RamBam om tóch even te kijken hoe zo’n ontgroening er aan toe gaat.

Het team van Goeiemorgen Lex wilde natuurlijk alle ins-en-outs weten en belden met Lars Gierveld van RamBam! Er wordt al een tijdje over de aflevering van donderdagavond gepraat. Wat heeft het inmiddels teweeg gebracht? “Nou, dat universiteiten tegen verenigingen hebben gezegd ‘dit kan zo niet langer'”, vertelt Lars in Goeiemorgen Lex.

Lex zelf heeft maar liefst één jaar gestuurd, maar weigerde om bij een vereniging te gaan vanwege ontgroeningen. Wat vindt Lars ervan dat studenten graag bij zo’n vereniging willen horen, zelfs na zo’n ontgroening? “Nou, ik vind het nóg vreemder dat studenten ná hun ontgroening zeggen ‘over 2 jaar mogen wij dit doen’”, zei Lars in de ochtendshow.

Al een tijdje is bekend dat de ontgroeningen van studentenverenigingen er niet zacht aan toe gaan. Maar hoe vind je ‘undercover-studenten’ die zo’n ontgroening willen ondergaan?

Luister hier het hele gesprek met RamBam-presentator Lars Gierveld terug:

Comments are closed.