Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Olympische Spelen-praat met Henry Schut

Hij vertelt de laatste nieuwtjes uit Pyeongchang!

Aanstaande vrijdag gaan de 23e Olympische Winterspelen van start. Hoog tijd om bij te kletsen met NOS-presentator Henry Schut, die zich al enkele dagen in de winterse kou van het Zuid-Koreaanse Pyeongchang bevindt.

Hét gesprek van de dag is natuurlijk het uiterst besmettelijke Norovirus dat is uitgebroken in de Olympische stad. Maar liefst 1200 zieke beveiligers werden in quarantaine genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. “In Nederland was het nieuws over het virus eerder bekend dan hier”, vertelt Henry in Goeiemorgen Lex. “Pas toen ik erover had gehoord, viel het me op dat alle ‘normale mensen’ bij de controleposten zijn vervangen door militairen.”

Gelukkig lijden onze sporters ogenschijnlijk niet onder het virus. “Je herkent ze overal op die bekende oranje fietsen en in die bekende oranje pakken”, grapt Schut. “Waarschijnlijk is het virus morgen oud nieuws. Geen toernooi zonder een goede rel, natuurlijk.” Een andere ‘ziekte’ die voor problemen kan zorgen, is de Elfstedenkoorts. Met de winterse temperaturen van het moment lijkt het meest begeerlijke sportevenement van Nederland binnen handbereik. Schut heeft er echter weinig vertrouwen in. “Die Elfstedenkoorts komt tegenwoordig wel heel snel. Maar mocht het komen, dan ben ik mijn sidekick Erben Wennemars direct kwijt!”

Nieuwsgierig naar de voorbereidingen van de Nederlandse sporters op de Olympische Winterspelen? Luister hier het gesprek met Henry Schut terug:

Comments are closed.