Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Henry Schut vanuit Pyeongchang

“Ik denk dat er een einde komt aan de Nederlandse succespolonaise.”

Het is vandaag niet alleen Valentijnsdag, maar ook de vijfde dag van de Olympische Spelen in Pyeongchang. Ook op deze dag staat er weer veel moois op het programma! Henry Schut bereidt ons voor.

Je hebt Henry Schut de afgelopen dagen vast gezien in de avonduitzendingen van Studio Sport, maar hoe zien zijn dagen in Pyeongchang eruit? “Als jullie die uitzending zien, is het bij ons 03.30 uur ‘s nachts. We maken het programma al eerder, maar werken wel door tot ergens diep in de nacht” vertelt Schut in Goeiemorgen Lex. “We staan om 10.00 uur op, ontbijten, vergaderen vervolgens over alle opties voor die avond, doen een uurtje iets voor onszelf en gaan dan naar de redactie op het olympisch park.”

Om 11.00 uur Nederlandse tijd staat de 1000 meter bij de vrouwen op het programma. Schaatssters Ireen Wüst, Jorien ter Mors en Marrit Leenstra gaan de strijd aan voor Nederland. “Ik denk dat er een einde komt aan de Nederlandse succespolonaise”, zegt Schut. “De vorige keer wonnen we ook niet op deze afstand.” Maar dat wil niemand natuurlijk horen, dus stelt Schut zijn verhaal bij: “Ik denk één, twee, drie!”

Beluister hier het fragment terug:

Comments are closed.