Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Henry Schut telt af…

Het heimwee slaat toe in Pyeongchang!

Het is aftellen geblazen voor Henry Schut. Nog tien nachtjes tot onze man in Pyeongchang weer gewoon onze man der Nederlanden is. Maar voor hij weer naar huis mag, praat hij ons bij over de olympische vorderingen voor Nederland!

In Goeiemorgen Lex deed Henry Schut eerder deze week voorspellingen over verschillende schaatsafstanden. Omdat die niet gegrond bleken, doet Lex vandaag zelf de voorspellingen voor de 5.000 meter voor vrouwen, waarin Annouk van der Weijden en Esmee Visser aan de bak mogen. “Eén van de dames pakt verrassend het zilver”, luidt Lex’ prognose.

Het is in ieder geval hopen op een betere rit dan die van Sven Kramer gisteren op de 10.000 meter voor mannen. De schaatser, die een moeizame relatie heeft met deze afstand, eindigde op een teleurstellende zesde plaats. Volgens Schut is dit echter niet het einde van Kramers carrière: “Hij is iemand die wil dat de cirkel rond is en die ambitieus genoeg is om dat smetje weg te werken. Zijn carrière verdient een briljant einde!”

Schut kijkt ook uit naar het einde van zijn eigen olympische ervaring… Het heimwee slaat namelijk toe! Luister hier het fragment terug:

Comments are closed.