Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De Verborgen Telefoon is terug!

Even terug in de tijd met Jos van Heerden en Goeiemorgen Lex

Radio 10 bestaat vandaag 30 jaar! Omdat dat jubileum een feestje waard is, bracht Goeiemorgen Lex een bijzonder Radio 10 Gold-item terug in de ochtendshow… De Verborgen Telefoon van Jos van Heerden!

‘Als jochie van 10 zat ik voor de speakers van mijn vader en hoorde ik Jos van Heerden op de radio. Dat was de eerste keer dat ik dacht: daar wil ik iets mee doen!’ legt Lex uit in zijn ochtendshow Goeiemorgen Lex. ‘De cirkel is nu rond’, lacht hij als hij Van Heerden aan de telefoon krijgt.

Van Heerden maakte in 1993 deel uit van het Radio 10 Gold-team en maakte het bekende item Verborgen Telefoon. ‘Tom Mulder belde toentertijd jarige mensen op en vervolgens moest iedereen dat doen. Ik vond dat zo’n saaie boel!’ vertelt Van Heerden. ‘Daarom besloot ik mensen stiekem in de maling te nemen en uiteindelijk groeide dat uit tot de Verborgen Telefoon.

Maar tijden veranderen, is ook de oud-Radio 10-dj van mening. ‘Ik klink nu als een ongelofelijk oude lul, maar de wereld is toch een beetje zijn onschuld verloren als het hierom gaat. Vroeger kreeg je een manager aan de lijn, nu krijg je met geluk een bandje met een keuzemenu te horen. Maar… het kan nog steeds!’

En dat bewijst Lex met WC-eend, een eenmalige Verborgen Telefoon, editie 2018. Luister hier het hilarische fragment terug:

Comments are closed.