Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Eendagsvliegen uit de 90’s!

Nummer uit de jaren 90 die in één klap ongekend populair waren!

Je kent ze wel, nummers uit de jaren 90 die in één klap ongekend populair werden! Zoals de Macarena van Los del Rio of Alane van Wes. Het zijn nummers die iedereen kon meezingen en dansen.

Maar na het korte succes verdwenen de artiesten ineens uit de hitparade en uit het oog! Eendagsvliegen worden ze genoemd. In de 90’s Top 510 staan er genoeg.
Check hieronder een aantal eendagsvliegen uit de 90’s.

Ann Lee
De Britse Ann lee scoorde wereldwijd een hit met het nummer ‘Two times’. Helaas werd haar tweede hit ‘Voices’ geen succes en raakte Ann Lee langzaam in vergetelheid.

City to City
De Nederlandse band stond maandenlang in de Nederlandse Top 40 met het nummer ‘The Road Ahead’. Oorspronkelijk werd het nummer gemaakt voor een televisiecommercial van het automerk Mitsubishi.

Emilia
Emilia’s ‘Big Big World’ bestormde alle hitlijsten, maar helaas voor de Zweedse zangeres kwam er geen tweede hit. Tegenwoordig is Emilia presentatrice voor de Zweedse televisie.

Scatman John – Scatman
‘Scatman’ werd gezongen door Scatman John en stond wekenlang op nummer 1. John was een stotteraar die zijn spraakoefeningen verwerkte in teksten, zoals ‘ski-ba-bop-ba-dop-bop.’

Lou Bega – Mambo No. 5
Mambo No. 5 was misschien dan wel de enige grote hit van de Duitse Lou Bega, het nummer zorgde er wel voor dat de zanger genomineerd werd voor een Grammy Award.

Wes – Alane
‘Alane’, wat in het Nederlands ‘Neem me’ betekent, werd één grote hit en is op twee na best verkochte plaat van 1997. De Kameroense zanger bracht hierna nog meer singles uit, maar flopten jammer genoeg.

Los Del Rio – Macarena
Het Spaanse duo was al langer actief, maar met Macarena scoorden zij hun enige internationale hit. Misschien nog wel bekender dan de hit zelf, is het bijbehorende dansje. Kun jij ‘m nog?

Peter De Koning – Het Is Altijd Lente In De Ogen
Peter de Koning maakte met zijn hit elk tandartsbezoek weer aangenamer. Oorspronkelijk schreef hij het nummer voor zijn eindexamen aan het Rotterdams Conservatorium. ‘Het Is Altijd Lente In De Ogen’ is het enige nummer waarmee De Koning in de Nederlandse Top 40 belandde.

Hanson – MMMBop
Met dit vrolijke gemompel bestormden de drie broertjes Hanson wereldwijd elke hitlijst. Hoewel ze na ‘MMMBop’ van de aardbodem verdwenen leken te zijn, maken de broertjes nog steeds muziek.

Comments are closed.