Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Een belletje met Utopia!

De bewoners zijn niet blij dat het tv-programma stopt…

Afgelopen week werd bekend dat het tv-programma Utopia na 4,5 jaar stopt! De bewoners zijn het er alles behalve mee eens. Tijd om eens met het dorp te bellen… 

Het televisieprogramma moet stoppen, omdat het terrein in Laren niet nog langer kan worden gehuurd. De bewoners van het dorp zijn het er niet mee eens dat het programma stopt. Lex belde vanochtend in Goeiemorgen Lex met bewoonster Billy. “In 24 uur kregen we te horen dat het programma ging stoppen en waarom? Voor een busbaan! Nu zijn we ludieke acties aan het bedenken om het programma te kunnen behouden. Één iemand is in hongerstaking, we hebben een ‘kusmarathon’ gedaan; mensen die elkaar niet mogen, hebben elkaar moeten kussen. En twee drukke types moeten zo lang mogelijk op een kratje blijven staan. Bovendien zoeken we 2 hectare grond om het programma voort te kunnen zetten. We zullen er dan alles aan doen om het terrein supermooi te maken”, vertelde Billy vanochtend in de ochtendshow.

Natuurlijk kwam er ook meteen veel kritiek over de bewoners van Utopia. Op social media worden dingen geroepen als: ‘ga eens opzoek naar een baan’. Wat wil je tegen hen zeggen? “Dit ís onze baan. Dit is voor ons ook echt belangrijk. En ook voor de 600.000 kijkers”, zei Billy.

Afgelopen vrijdag hebben de mannen van Goeiemorgen Lex een afscheidslied voor Utopia gelanceerd en dat is ook te horen geweest in Utopia! Benieuwd naar de reactie van de bewoners? Luister hier het gesprek terug:

Comments are closed.