Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Dit waren de leading ladies in de 90’s

Van Mariah Carey tot Britney Spears!

Tijdens de 90’s Top 510 hoor je de hele week lang de muziek uit de jaren 90 waar jij op hebt gestemd. Van Whitney Houston en Mariah Carey tot Céline Dion en Madonna.

Wie waren nou eigenlijk de meest succesvolle vrouwelijke popsterren van de jaren 90? Bekijk hier de vrouwenstemmen van de 90’s in vogelvlucht!

Whitney Houston
In de jaren 90 kon je gewoon niet om Whitney Houston heen. Ze scoorde een enorme hit met ‘I Will Always Love You’ voor de film ‘The Bodyguard’ waar ze zelf ook in speelde. Elk nummer dat zij aanraakte, veranderde in goud.

Britney Spears
Tot op de dag van vandaag wordt Britney Spears ‘The Princess Of Pop’ genoemd. Het nummer ‘Baby One More Time’, waarmee ze doorbrak, zorgde ervoor dat de tiener in één keer een megaster werd in de 90’s.

Céline Dion
In de jaren 90 scoort Céline een enorme hit met het nummer ‘My Heart Will Go On’. Het nummer is geschreven voor de blockbuster ‘Titanic’ die in 1997 op het witte doek verscheen. Een prijzenregen volgde voor Céline en de filmmakers.

Madonna
Met haar verschillende looks en vernieuwende muziekstijlen weet de Queen of Pop al jarenlang iedereen te verrassen. In 1999 zingt ze de soundtrack voor de Austin Powers-film Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Dit levert haar een van haar grootste hits van de jaren 90 op: Beautiful Stranger.

Mariah Carey
Deze Amerikaanse zangeres staat bekend om haar vocaal bereik van vijf octaven en haar krachtige stem. In de 90’s scoorde ze dan ook de ene hit na de andere hit!

Janet Jackson
Niet alleen is Janet Jackson de zus van ‘The King Of Pop’, Michael Jackson, zelf scoort zij in de jaren 90 ook grote hits waaronder ‘Together Again’.

Toni Braxton
Braxton was één van de meest populaire vrouwelijke artiesten in de jaren 90, met als bekendste hit ‘Unbreak My Heart’. Onlangs kondigde ze aan te stoppen met muziek omdat ze de liefde ervoor is kwijtgeraakt.

Shania Twain
Shania staat bekend om haar country sound en brak in 1997 door met haar tweede album ‘Come On Over’, waarop o.a. de hits ‘Man! I Feel Like A Woman!’ en ‘You’re Still The One’ op staan.

Alanis Morissette
De meeste mensen maakten kennis met Alanis Morissette in de jaren 90 toen ze op haar kwetsbaarst was: naakt in de videoclip van ‘Thank U’.

 

Comments are closed.