Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Charles Groenhuijsen over Oprah

Volgens geruchten doet Oprah een gooi naar het presidentschap!

Tijdens de uitreikingen van de Golden Globes in Los Angeles, afgelopen zondagnacht, hield Oprah Winfrey een betogende speech. Volgens vele Amerikanen was die speech zó goed, dat Oprah president moet worden! 

Maar of dat nou zo’n goed idee is? Journalist en publicist Charles Groenhuijsen ziet het niet zitten: “Volgens mij is het vooral de wanhoop van de democraten. Het lijkt me niet realistisch. Oprah is een fantastisch mens en je ziet nu wat er gebeurt als je een amateur in het Witte Huis zet. Je moet je plek weten. Het is écht een vak.”

Dat Oprah Winfrey een intelligentie vrouw is, bleek ook uit haar toespraak tijdens de Golden Globes. Zou Oprah dan ook te intelligent zijn voor het presidentschap? “Ik denk dat ze zich niet gek laat maken. In een campagne-periode zal ze erachter komen dat ze te kort komt. Voor Amerika zou je het niet moeten willen. De volgende president zou Oprah er wél bij kunnen betrekken”, vertelt Charles Groenhuijsen in Goeiemorgen Lex.

Maar maakt Oprah enige kans om de eerste vrouwelijke president van Amerika te worden? Beluister hier het hele gesprek met Charles Groenhuijsen in de ochtendshow:

Comments are closed.