Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Antoinette zet zich in voor 55+ers!

Vandaag biedt ze haar petitie aan

Presentatrice Antoinette Hertsenberg zet zich in voor 55+ers die graag weer aan het werk gaan, maar waarbij het niet lukt. Daarom biedt ze een petitie aan! 

Antoinette heeft een petitie opgezet, die ze vandaag aan de Tweede Kamer aanbiedt, maar wat houdt die petitie precies in? “We hebben meer dan 100.000 steunbetuigingen gekregen voor een basisinkomen voor 55-plussers die werkeloos geraakt zijn. Die groep is groot. Ik geef je echt op een briefje, wanneer het weer iets slechter met de economie gaat, dan is deze groep weer als eerste de klos”, vertelde Antoinette in de ochtendshow.

“Het is ongelofelijk moeilijk om voor mensen die 55 jaar zijn een nieuwe baan te vinden als ze werkeloos geraakt zijn. Dat lukt maar 3%. De andere 97% verplichten we om tot hun 67e eindeloos sollicitatiebrieven te schrijven, terwijl we allemaal weten dat de kans om een baan te krijgen minimaal is”, zei Antoinette in Goeiemorgen Lex.

Naast het bezig zijn met de petitie, is Antoinette ook druk bezig met de Loden Leeuw! De prijs voor de slechtste reclame. Wie zou deze prijs moeten ‘winnen’ als het aan Antoinette ligt?

Luister hier het gesprek in de ochtendshow terug:

Comments are closed.