Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De 10 van 10: Meest gecoverde nummers

Welke cover is jouw favoriet?

Veel muzikale grootheden willen nog weleens een hitje meepikken van een collega. Ook in de muziekwereld geldt namelijk: beter goed gejat dan slecht bedacht! We doken de muziekarchieven voor je in en verzamelden de 10 meest gecoverde hits. En wat de beste cover is… Dat is aan jou!

 

10. Dusty Springfield – The Look Of Love

Een hoop muzikanten kregen de look of love op hun gezicht toen ze deze hit van Dusty Springfield hoorden. Marvin Gaye, Diana Ross en The Zombies zijn slechts een paar van de vele artiesten die dit nummer eigen maakten.

 

9. Julie London – Cry Me A River

Cry Me A River? Dit jazzy nummer uit 1955 is zó vaak gecoverd dat je met de tranen een complete oceaan kunt vullen! De muzikanten die deze hit in een nieuw jasje staken, zijn in ieder geval niet om te huilen: enkele namen van die lijst zijn namelijk Barbra Streisand, Rick Astley, Olivia Newton John en Joe Cocker.

 

8. Judy Garland – Over The Rainbow

Voor Judy Garland stond er écht een pot goud aan het einde van de regenboog: ze moet immers een flinke stapel geld verdiend hebben met deze hit én de vele covers die ervan zijn uitgebracht. Niet alleen zingt bij iedere talentenjacht minimaal één deelnemer dit lieve liedje, ook artiesten als Eric Clapton, Eva Cassidy en Aretha Franklin gingen ermee aan de haal.

 

7. Frank Sinatra – My Way

I did it my way!, riepen Elvis Presley, Robbie Williams, Nina Simone, Aretha Franklin en al die andere artiesten die dit nummer coverden.

 

6. Bill Withers – Ain’t No Sunshine

Ain’t no sunshine when she’s gone… Bill Withers schreef dit nummer toen hij nog een simpele fabriekswerker was die vliegtuigwc’s maakte. Uiteindelijk was hij niet de enige die profiteerde van zijn talent: onder anderen Michael Jackson, The Temptations en Joe Cocker maakten dankbaar gebruik van zijn schrijfkunsten en coverden de hit.

 

5. George Michael – Careless Whisper

Er zijn heel wat artiesten die genoeg Faith in zichzelf hadden om te denken: dat Careless Whisper kan nog wel One More Try gebruiken. Onder anderen Gloria Gaynor en Bananarama bewezen dat guilty feet do have rhythm. 😉

 

 4. John Lennon – Imagine

Niemand minder dan Elton John, David Bowie en Queen hebben hun persoonlijke draai gegeven aan het prachtige Imagine. Een nummer dat nooit oud lijkt te worden… Hedendaagse artiesten als Lady Gaga, P!nk en Emeli Sandé hebben de klassieker namelijk ook gecoverd!

 

 3. Simon & Garfunkel – Bridge Over Troubled Water

Andrea Bocelli en Mary J. Blige, Aretha Franklin, Johnny Cash, Elvis Presley; een hele waslijst artiesten zou willen dat zij dit nummer hadden geschreven. Dus gingen ze maar voor de tweede beste optie: onder het mom ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ coverden ze de hit.

 

 2. Leonard Cohen – Hallelujah

I’d heard there was a secret chord… Nou, zo secret is Hallelujah niet. Het nummer is inmiddels zo vaak gecoverd dat je bijna zou vergeten van wie het origineel is. Maar of het nu gaat over het prachtige origineel van Leonard Cohen of de covers van Neil Diamond, Bono of Jeff Buckley, wij zeggen: Hallelujah!

 

1. The Beatles – Yesterday

Yesterday is waarschijnlijk één van de meest gecoverde nummers ooit. Grote namen als Frank Sinatra en Elvis Presley brachten al eens een cover van dit liedje uit. En wanneer Bugs Bunny en Daffy Duck aan de haal gaan met je nummer, heb je ’t natuurlijk écht gemaakt als band. Vergis je niet: The Beatles zijn niet van gisteren!