Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De 10 van 10: Hemelse hits

10 hits speciaal voor Hemelvaartsdag!

Van Stairway To Heaven tot Locked Out Of Heaven: artiesten laten zich maar al te graag inspireren door het grote oneindige. En omdat het vandaag Hemelvaartsdag is, hebben we onze 10 favoriete ‘hemelse hits’ voor je op een rijtje gezet!

10. Guns N’ Roses – Knockin’ On Heaven’s Door

Het origineel van deze hit is natuurlijk van Bob Dylan. Guns N’ Roses coverde het nummer in 1991, na het een aantal jaar live te hebben gespeeld tijdens concerten. In 1992 speelde de band het tijdens het tribute-concert voor Freddie Mercury, nadat die helaas zelf op heaven’s door had geklopt.

 

9. Coldplay – Hurts Like Heaven

Use your heart as a weapon and it hurts like heaven… Hoewel het album Mylo Xyloto een gelijknamige openingstrack heeft van 42 seconden, ziet frontman Chris Martin Hurts Like Heaven als de échte opener: ‘Hurts Like Heaven is the opening track, really. It warms you up.’

 

8. Edsilia Rombley – Hemel & Aarde

In ‘98 deed Edsilia Rombley hemel en aarde bewegen tijdens het Eurovisiesongfestival in Birmingham. Van de 25 deelnemers werd ze maar liefst vierde met dit nummer! Daarmee was de hit, tot de deelname van The Common Linnets in 2014, de succesvolste Nederlandse inzending ooit.

 

7. Fiction Factory – (Feels Like) Heaven

Feels like… heaven! Dat deed dit nummer vast en zeker voor het Schotse Fiction Factory. Het nummer werd namelijk een enorme hit, maar tegelijkertijd ook hun enige…

 

6. Bryan Adams – Heaven
Dit zoete, superromantische liedje had nooit bestaan zonder… de band Journey! Niet alleen schreef Adams het liedje toen hij op tour was met de Amerikaanse band, het is ook sterk beïnvloed door hun nummer Faithfully. En om het af te maken, viel Journeys drummer Steve Smith ook nog eens in toen Adams’ drummer de benen nam tijdens de opnames van het nummer. Een reddende engel!

 

5. Bruno Mars – Locked Out Of Heaven

You bring me to my knees, you make me testify. Met dergelijke teksten kun je niet anders dan je afvragen over welke mysterieuze vrouw dit nummer gaat. Toen radio-dj’s van de Engelse zender Capital FM die vraag aan Bruno Mars stelden, zei hij: ‘I might as well just say it… Halle Berry!’ Tsja, hij is niet de enige die haar hemels vindt…

 

4. Queen – Heaven For Everyone

Queen-drummer Roger Taylor schreef Heaven For Everyone voor zijn eigen band The Cross. Het verscheen oorspronkelijk op het album Shove It met niemand minder dan Freddie Mercury als ‘gastvocalist’. In 1995 bracht Queen een eigen versie van het nummer uit met een bijzondere clip, die beelden bevat van A Trip to the Moon, een stomme film uit 1902.

 

3. Belinda Carlisle – Heaven Is A Place On Earth

Ooh, heaven is a place on earth. Daar zorgde Belinda Carlisle wel voor! De videoclip voor dit nummer werd namelijk opgenomen in een attractie van het pretpark Six Flags Magic Mountain in Californië én werd geregisseerd door Oscar-winnares Diane Keaton. Er was zelfs een rolletje weggelegd voor Carlisles eigen man.

 

2. Eric Clapton – Tears In Heaven

Je weet vast al dat dit liedje gaat over Claptons vierjarige zoontje Conor, die in 1991 49 verdiepingen naar beneden viel van een flat. Wat je misschien niet weet, is dat Clapton het nummer in eerste instantie niet wilde uitbrengen. De regisseuse van de film Rush, waarvoor hij het nummer schreef, haalde hem over door aan te kaarten dat het nummer anderen zou kunnen helpen. Het nummer zorgt in ieder geval niet alleen voor tears in heaven

 

1. Led Zeppelin – Stairway To Heaven

Jimmy Page’s gitaarsolo in Stairway To Heaven wordt door veel muziekliefhebbers gezien als de beste aller tijden. Maar wist je dat deze solo helemaal niet gepland was? Page had alleen een begin geschreven, nam vervolgens drie versies op en koos – met of zonder hulp van bovenaf – er één voor de uiteindelijke opname. Of de stairway to heaven leidt, weten we niet, maar hij leidt in ieder geval naar succes!

 

Op 10 mei hoorde je op Radio 10 de Stars in Heaven Top 110: een ode aan legendarische artiesten die (helaas veel te vroeg) zijn overleden. Heb je de lijst gemist of wil je nog even terugzoeken hoe hoog jouw favorieten zijn geëindigd in de Top 110? Klik dan hier! Wil je meer hemelse hits horen? Beluister dan onze speciale playlist op JUKE.