Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De 10 van 10: Gekke complottheorieën

Michael en LaToya Jackson zijn één persoon en meer gekke verhalen…

Er zwerven behoorlijk wat complottheorieën rond de wereld. Maar wist je dat niet alleen politici, maar ook veel artiesten het onderwerp vormen? We hebben onze tien favoriete muzikale complottheorieën voor je op een rijtje gezet! Of ze de waarheid vertellen… Dat is aan jou!

10. Michael Jackson en zijn zus LaToya zijn één persoon
Deze complottheorie ontstond al in de 90’s. Michael Jackson en zijn zus LaToya werden nooit samen in het openbaar gezien, dus móésten de twee wel dezelfde persoon zijn! Naar aanleiding van dit verhaal werden als snel foto’s van de twee samen gedeeld, maar dat zegt niets, volgens de aanhangers. Dat de twee één zijn is veel geloofwaardiger.

 

9. Katy Perry is een ‘vermoord’ schoonheidskoninginnetje
Katy Perry kan best door voor een Amerikaanse miss, maar sommige mensen gaan wel erg ver. Ze geloven namelijk dat de zangeres geen California girl is, maar JonBenét Ramsey: een beauty queen die in ‘96 op zesjarige leeftijd werd vermoord in Colorado. Ramsey zou echter niet zijn vermoord, maar opgegeven door haar ouders, zodat ze beroemd kon worden… Als Katy Perry, dus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. Phil Collins heeft iemand zien verdrinken
Blijkbaar is In The Air Tonight niet slechts een fijne hit met een epische drumsolo. Collins zou in het nummer namelijk zingen over een man die niets deed toen iemand voor zijn neus verdronk. Toen diezelfde man bij een concert van Collins was, zou de zanger een spotlight op de ‘dader’ hebben gericht, waarna de man zelfmoord pleegde. Collins heeft dit verhaal meerdere keren ontkend, maar aanhangers riepen oh no, you don’t fool me en bleven erin geloven.

 

7. Paul McCartney is dood
Eén van de bekendste theorieën aller tijden is die over Paul McCartney. The Beatles-zanger zou zijn omgekomen bij een verkeersongeluk in 1966 en daarna vervangen door een lookalike. Het bewijs is volgens aanhangers te vinden in de muziek van The Beatles. Zo zegt John Lennon in het einde van Strawberry Fields: ‘I buried Paul’! Of is het toch ‘cranberry sauce’?

 

6. Lady Gaga heeft Lou Reed vermoord
Veel mensen vinden Lady Gaga een beetje gaga. Maar deze theorie brengt het wel erg ver. Gaga’s album ARTPOP is geïnspireerd door Lou Reed’s band Velvet Underground en Reed zelf zou het produceren. Hij haakte echter af, waardoor de zangers zó boos werd, dat ze hem injecteerde met een substantie die hem leverfalen opleverde.  Zou haar pokerface écht zo goed zijn?

 

5. Taylor Swift is stiekem een satanist
Ze lijkt zo lief, maar als ze niet op het podium staat, vereert Taylor Swift de duivel! Tenminste, als we deze theorie moeten geloven. In 2016 merkte iemand op dat de zangeres wel erg veel lijkt op Zeena LaVey, dochter van de Church of Satan-oprichters. Swift zou óf een kloon zijn van de priesteres óf haar reïncarnatie – wat een beetje gek is, omdat ‘het origineel’ nog leeft. Hoe dan ook: de vergelijking is inderdaad treffend en Swift zingt zelf: fakers gonna fake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Bob Marley is vermoord door de CIA
Het verhaal van Bob Marley’s dood is lichtelijk vreemd. Hij is in mei 1981 overleden, nadat een niet genezend wondje aan zijn teen huidkanker bleek te zijn. Marley weigerde zijn teen te laten amputeren, de kanker zaaide uit en hij stierf. Voor sommigen is dit totale onzin. Three little birds vertelden hen namelijk dat de CIA Marley heeft omgelegd met behulp van een ‘vergiftigde laars’.

 

3. David Bowie ‘voorspelde’ Kanye West
Op de albumcover van Bowies The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (1972), zie je een bordje met ‘K. West’. Daarbij opent het album met Five Years, waarin Ziggy leert dat de wereld vergaat, tenzij de starman te redding komt. Wie werd vijf jaar na het uitbrengen van dit album geboren? Precies: Kanye West. En dan was de rapper ook nog één van de eerste mensen die een tribute-tweet plaatste na Bowies dood… Verdacht!

 

2. The King is alive!
De officiële verklaring zegt dat Elvis Presley in ‘77 is gestorven aan een hartaanval, maar aanhangers van deze theorie beweren dat Elvis nog leeft en zijn dood zou hebben gefaket om weg te komen van de paparazzi. Tsja meneer Presley, misschien zou er a little less conversation zijn, als je niet was opgedoken in de vliegveldscène van blockbuster Home Alone… (Ja, er zijn echt mensen die dat geloven!)

 

1. Stevie Wonder is niet echt blind
Waarom zou je naar sportevenementen gaan als je niet kunt zien? En hoe zit het met die keer dat de zanger de microfoonstandaard opving die Paul McCartney per ongeluk omver stootte? Yep, Stevie Wonder móét wel een paar prima ogen verbergen achter zijn kenmerkende zonnebril. Psst, mensen, superstition ain’t the way!