Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De 10 van 10: Eendagsvliegen

Want één hit scoren, is nog altijd beter dan geen!

Superveel artiesten hebben de hitlijsten gehaald, maar niet iedereen kon het succes van die ene klapper evenaren. Omdat één hit beter is dan geen, verzamelden we onze tien favoriete eendagsvliegen voor je!

10. The Proclaimers – I’m Gonna Be (500 Miles)
When I wake up, well I know I’m gonna be, I’m gonna be… A one hit wonder? Het Schotse duo The Proclaimers scoorde een enorme hit met I’m Gonna Be in 1993, maar daar bleef het ook wel bij. De opbrengst van deze hit schijnt zelfs vijf keer zo hoog te zijn als alles wat ze daarna nog uitbrachten bij elkaar opgeteld.

 

9. Deep Blue Something – Breakfast At Tiffany’s
Dit werd een duur ontbijtje voor zanger Todd Pipes. Naast zanger was hij namelijk leraar Engels op een Christelijke privéschool, waar een ‘rock & roller’ als leraar niet werd gewaardeerd. Toen Breakfast At Tiffany’s steeds vaker langskwam op radiostations, begonnen ouders te klagen en kon Pipes zijn biezen pakken. Maar hé, hij had wel een nummer 1-hit op zijn naam en well, that’s one thing they’ve got.

 

8. King – Love and Pride
Geloof het of niet, dit nummer flopte. Na het uitbrengen van dit nummer in ’84 raakte het namelijk al snel weer in de vergetelheid. Pas toen de Britse band het liedje later dat jaar speelde in een televisieprogramma, werd het alsnog een enorme hit. De mannen van King kregen hun love and pride, het duurde alleen even.

 

7. Joan Osborne – One Of Us
De diepzinnige vraag what if God was one of us? leverde Joan Osborne een hoop populariteit op. Het nummer kreeg vier Grammy-nominaties, werd de titelsong van Joan of Arcadia en stond twaalf weken in de Top 40. Helaas voor Osborne heeft ze dat succes nooit geëvenaard en werd ze daarna gewoon one of us.

 

6. The Weather Girls – It’s Raining Men
Diana Ross, Donna Summer, Cher en Barbra Streisand kwamen allemaal van een koude kermis thuis toen dit nummer een hit werd. Zij zeiden namelijk allemaal nee tegen de plaat, voor het in 1982 aan het net opgerichte duo The Weather Girls werd gegeven. It’s Raining Men werd direct een enorme hit. God bless mother nature!

 

5. The Verve – Bitter Sweet Symphony
Deze hit is gebaseerd op de instrumentale versie van The Rolling Stones’ The Last Time. Omdat de band vooraf geen toestemming vroeg aan de Stones, moesten ze uiteindelijk alle royalties afstaan om de plaat uit te brengen. Over een Bitter Sweet Symphony gesproken.

 

4. The Rembrandts – I’ll Be There for You
Als je deze hit niet kent, heb je onder een steen gelegen. Dat geldt echter niet voor The Rembrandts-nummers die níét werden gebruikt als de titelsong van de serie Friends. Gelukkig voor de band liep de populaire serie tien jaar en wordt-ie nu flink gebingewatcht op Netflix. Blijven de The Rembrandts in ieder geval een populaire eendagsvlieg.

 

3. Kansas – Dust In The Wind
I close my eyes, only for a moment, and the moment’s gone. Het is alsof de mannen van Kansas voorspellende gaven hadden toen ze dit nummer neerpenden. Het nummer uit 1977, dat is gebaseerd op een Indianengedicht, blijft namelijk hun enige grote hit in Nederland. All they are is dust in the wind…

 

2. Michael Sembello – Maniac
Michael wie?! Misschien gaat er een lampje branden als je het zinnetje she’s a maniac, maniac on the floor leest. In 1983 betekende dit nummer de doorbraak van de Amerikaanse zanger, van wie deze eerste hit ook meteen zijn laatste was. Gelukkig werd de plaat vereeuwigd in de film Flashdance en kan altijd nog even nagenieten van zijn ene hit.

 

1. Carl Douglas – Kung Fu Fighting
Everybody was Kung Fu Fighting… HA! Blèr dit nummer mee en je voelt je direct Jackie Chan. Net als de Kung Fu-kids waar Douglas over zingt, had ook hijzelf expert timing. Hij bracht deze hit namelijk uit als B-kant in ’74, toen Kung Fu dé trend was. En het mocht hem dan geen grote carrière opleveren, de single groeide fast as lightning en was binnen no time een wereldwijde nummer 1-hit.

Luister hier naar deze én meer eendagsvliegen. Krijg je geen genoeg van Radio 10? Probeer dan ook eens één van de Radio 10-themazenders in JUKE.