Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Het team

Een kort interview met Lex, Lex en Harry!

Hoe goed ken jij de mannen van ‘Goeiemorgen Lex‘? Om kennis te maken met het drietal hieronder een korte Q&A!

Waar heb je in het verleden gewerkt?

Lex Gaarthuis: ”Ik heb als DJ gewerkt bij de landelijke zenders: SLAM!FM, 3FM, 100% NL. In 2006 begon ik bij SLAM!FM en tot voor kort werkte ik bij 100% NL waar ik de radioshow Goeiemorgen Lex presenteerde, die nu bij Radio 10 te beluisteren is.”

Harry van der Heijden: ”Ik ben na lokale en regionale zenders bij Sky Radio en Radio Veronica terechtgekomen. Later rolde ik door naar de Moeder Der Middagshows Somertijd. Met die gasten won ik de Radioring. Daarna ben ik bij het ANP nieuws gaan lezen. En nu dus aan de slag bij de leukste ochtendshow van Nederland!”

Lex Landeweerd: ”Op mijn 9e ben ik begonnen als glazenhaler. Later ben ik via de lokale omroepen van Apeldoorn en Zutphen begonnen als producer bij Radio 538, dit is alweer 17 jaar geleden. Na een selectie mocht ik deelnemen aan de Veronica Radioschool (samen met mijn huidige collega Lex Gaarthuis) waarna ik bij Radio 10 Gold aan de slag ging als stagiair.

Een jaartje later belde 100% NL of ik een ochtendshow wilde verzorgen met wederom Lex Gaarthuis en nu werk ik met dezelfde collega en dezelfde show bij Radio 10!”

Wat zijn je drie meest favoriete nummers?

Lex Gaarthuis:
1. Valencia – Gaia
2. Studio Killers – Eros and Apollo
3. Mark Knopfler – What It Is

Harry van der Heijden:
1. Marc Almond – Tears Run Rings
2. Reef – Place Your Hands
3. Willy Batenburg – Oene Maine Matsj Tirol

Lex Landeweerd:
1. 16
2. 19
3. 26

Wat is het allermooiste aan radio maken?

Lex Gaarthuis: ”Een beeld creëren in het hoofd van de luisteraars met alleen maar geluid. Verder vind ik het ook mooi om van niets, iets te maken. Dat vind ik de twee leukste dingen aan het maken van een radioprogramma.”

Harry van der Heijden: ”Wat niet?!”

Lex Landeweerd: ”Het is heerlijk om radio te kunnen maken met een klein clubje. Goeiemorgen Lex maken we bijvoorbeeld maar met 3 personen en dat redden ze met het maken van een televisieprogramma niet hoor! Ook starten veel luisteraars de ochtend met de radio. Onbewust maken wij dus deel uit van hun ochtendritueel, naast koffie en een boterham natuurlijk.”

”Ik moet ook zeggen dat radiomaken al jarenlang een hobby van mij is. Dat ik er mijn werk van heb gemaakt, is een wens die uitkwam.”

Waarom past Radio 10 zo goed bij jou?

Lex Gaarthuis: ”Ik luister zelf naar muziek uit zo een beetje alle decennia vanaf de jaren ’70. Ik word erg blij van de muziek van Radio 10!”

Harry van der Heijden: ”Groen staat mij heel erg goed. Oh wacht… ik ben opgegroeid in het tijdperk van de meest gruwelijke muzikale dwalingen. Gelukkig weet Radio 10 deze dwalingen weg te halen, dat is de reden dat Radio 10 zo goed bij mij past.”

Lex Landeweerd: ”Ik ben geboren in 1982. Dan groei je eigenlijk automatisch op met de muziek van Radio 10. Mijn ouders hadden tijdens een groot deel van mijn jeugd dezelfde muziek opstaan die ik nu iedere dag in mijn koptelefoon op de radio hoor. Dat maakt werken bij Radio 10 zo leuk.”

Wat maakt Goeiemorgen Lex anders dan andere radioshows in de ochtend?

Lex Gaarthuis: ”Goeiemorgen Lex is dé ochtendshow op de Nederlandse radio. Je hoort bij ons het shownieuws waar later die dag nog over gesproken wordt bij de koffieautomaat. Wat onze show ook sterk maakt is dat het nieuws rechtstreeks uit de monden van de BN’ers zelf komt. Herinner je je bijvoorbeeld het verhaal over René van der Gijp en Annie Schilder? Dat is zo een verhaal wat in Goeiemorgen Lex onthuld is.”

Harry van der Heijden: ”Het is de ideale mix van wat je wilt weten en wat je moet weten. En dan ook nog eens op een gezellige manier je dag beginnen. Deze dingen gecombineerd met de grootste hits aller tijden van Radio 10, dat maakt onze show sterk. Zo, had je meer nodig?”

Lex Landeweerd: ”Lex (Gaarthuis) en ik kennen elkaar al een paar jaar en hebben sinds dag 1 een goede klik. Dit hoor je terug op de radio. Wij werken niet alleen als collega’s samen, maar ook als vrienden. En met Harry aan boord als de man van het nieuws, zit er een nieuwe vriendschap aan te komen, daar ben ik van overtuigd!”