Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Prince overleden (57) – Prince Top 10

Radio 10 staat uitgebreid stil bij het overlijden van deze unieke muzikant.

UPDATE – PRINCE TOP 10
____________
Om Prince Rogers Nelson te eren, staat Radio 10 uitgebreid stil bij de dood van deze legendarische unieke muzikant met extra veel muziek.

Ook hebben we op vrijdag de Prince Top 10 uitgezonden; een lijst met alleen maar het beste van het popicoon, samengesteld door jullie.

10. Prince – Sign ‘O’ The Times
9. Prince – Raspberry Beret
8. Prince – The Most Beautiful Girl
7. Prince – I Would Die For You
6. Prince – Diamonds And Pearls
5. Prince – Let’s Go Crazy
4. Prince – Sometimes It Snows In April
3. Prince – 1999
2. Prince – When Doves Cry
1. Prince – Purple Rain

NIEUWS
____________

De 57-jarige zanger Prince is donderdag overleden. Dat heeft de manager van Prince bevestigd persbureau AP.

“Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische Prince Rogers Nelson donderdagochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd”, aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Griep
Een week geleden moest het privévliegtuig van de 57-jarige zanger een noodlanding maken omdat hij onwel was geworden en met spoed in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Ook toen was lange tijd onduidelijk wat er aan de hand was, pas uren later maakte zijn management bekend dat Prince leed aan griep en daarom onderzocht moest worden, maar dat hij het goed maakte en alweer uit het ziekenhuis ontslagen.

DAB+
We zullen op ons DAB+ Kanaal Radio 10 Gold vanaf 21 uur Radio 10 A tribute to Prince starten. Met non-stop muziek van deze grootheid.

Een legende
De zanger werd geboren als Prince Rogers Nelson, op 7 juni 1958 in Minneapolis, Minnesota. Hij veranderde later zijn naam vier keer(!) waaronder in o.a. een onuitspreekbaar symbool.

Prince’s vroege muzikale carrière zag de release van ‘Prince’ (1979), ‘Dirty Mind’ (1980) en ‘Controversy’ (1981). Deze albums riepen stuk voor stuk veel controverse op vanwege hun mix van religieuze en seksuele thema’s. De zanger kreeg mede dankzij zijn seksuele thema’s dan ook de nickname His Royal Badness.

De icoon bracht later de albums ‘1999’ en ‘Purple Rain’ uit en vestigde daarna zijn naam voor eeuwig in de muziekwereld…

Reageer

You must be logged in to post a comment.