Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

‘George Michael overleden aan gevolgen hartfalen’

Een onvergetelijke Last Christmas

Hét ultieme kerstnummer Last Christmas heeft vannacht ineens een hele verdrietige betekenis gekregen na de plotselinge dood van zanger George Michael (53). Zijn publicist kwam enkele uren geleden met het nieuws naar buiten dat de icoon in de muziekwereld thuis in Londen is overleden aan de gevolgen van hartfalen.

Groot verdriet
‘Tot ons grote verdiet bevestigen wij dat onze geliefde zoon, broer en vriend George Michael is overleden, vredig thuis in de kerstperiode. Graag willen wij vragen de familie rust en tijd te gunnen om zijn verlies te kunnen verwerken’, aldus de officiële verklaring van de publicist.

Legendarische artiest
Georgios Kyriacos Panayiotou begon zijn succesvolle carrière als Wham!, een groep die hij samen met zijn vriend Andrew Ridgeley in 1981 oprichtte. Het succes bleek groot want als na een jaar scoorden de mannen twee verschillende top tien-hits met de nummers Young Guns en Wake Me Up Before You Go Go. Het absolute hoogtepunt voor het tweetal kwam enige tijd later met het nummer Last Christmas.

Last Christmas
Het populairste nummer van Wham! werd geschreven door George Michael zelf. Notabene met kerst is zijn kerst in 2016 ook de laatste geweest. Het nummer bleek ongekend succesvol en verscheen in 1984 veelzijdig in de UK Singles Chart.

In de race om de strijd voor de nummer 1 positie in deze lijst had George Michael concurrentie van Frankie Goes to Hollywood met The Power of Love. Het meest iconische aan dit nummer is de clip waarin te zien is hoe George Michael en Andrew Ridgeley de kerstdagen doorbrengen in de Zwitserse wintersportplaats Saas-Fee.

In Nederland werd het nummer als 14 keer een hit. De laatste tien jaar werd het nummer door vele downloads opgenomen in de Single Top 100. Het is daarmee de op drie na langst genoteerde single in deze lijst.

Als eerbetoon aan een legendarische zanger draaien wij vandaag als eerste plaat elk uur Last Christmas.

Ook hebben wij speciaal voor alle liefhebbers van zijn muziek een George Michael-kanaal opgezet. Deze is te beluisteren door hieronder te klikken:

Luister nu