Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De Lach van 10: wat is er aan de hand?

Waarom spelen we een bijzonder editie van De Lach?

Zoals je waarschijnlijk hebt gemerkt, spelen we bij Radio 10 deze week een bijzondere editie van De Lach van 10, waarbij de jackpot € 23.100 er alsnog uit gaat. Wat is er precies aan de hand?

Bij het finalespel van De Lach van 10 is een winnares uit de bus gekomen. Zij wist als eerste de juiste oplossing in het spel en won daarmee de jackpot.

Korte tijd na het uitzendmoment liet de winnares weten dat zij de partner is van een (freelance) medewerker van Radio 10. De winnares gaf aan dat zij zich niet prettig voelde bij de situatie.

Hoewel de winnares het antwoord zelf heeft geraden en zij door de telefooncentrale op een willekeurig moment in de uitzending is gekomen om het antwoord te geven, beseft zij dat zij hiermee in een bijzondere situatie terecht is gekomen.

Er is overleg geweest tussen de winnares en Radio 10 en daarop heeft de winnares uit ethische overwegingen besloten om geen aanspraak te doen op de prijs. Dit om alle schijn van belangenverstrengeling of oneerlijkheid van het spel tegen te gaan.

Om recht te doen aan alle Radio 10-luisteraars iedereen die heeft meegedaan aan De Lach van 10 is besloten om deze week een bijzondere editie te spelen. Bij deze editie wordt de jackpot van € 23.100 (die niet is uitgekeerd) ingezet. Alle luisteraars maken kans op deze jackpot. Hoe? Dat lees je hier!

Veelgestelde vragen

Is er druk uitgeoefend op de winnaar of de partner om af te zien van de prijs?
De winnaar heeft aangegeven zich hoogst ongelukkig te voelen met de situatie. Ook al heeft de winnaar eerlijk gewonnen, het klinkt toch wat raar dat de partner van een medewerker een aanzienlijk geldbedrag wint bij een radiozender. Ook de partner, onze collega, zat met situatie. Radio 10 heeft aangegeven dat de prijs eerlijk gewonnen is, als partner mag je volgens de regels ook mee doen aan het spel. En Radio 10 zal het geldbedrag gaan overmaken. Het ongelukkige gevoel bleef overheersen en uiteindelijk heeft de winnaar besloten om geen aanspraak te willen maken op het geld. Dit is vast geen makkelijke keuze geweest, want het gaat om een groot geldbedrag.

Radio 10 maakt toch een selectie van mensen die in de uitzending komen? Dan kan er ook beïnvloed worden?
Nee, dat kunnen we niet. Alle inzendingen komen binnen in een prijzensysteem. Daar zien we telefoonnummers en een tekstbericht. Het prijzensysteem selecteert een telefoonnummer en dat wordt gebeld. Daarnaast sturen luisteraars ons geen antwoorden, maar hun naam. Wij kunnen dus niet weten of een luisteraar een goed of fout antwoord heeft.

Worden de telefoontjes gescreend?
De telefoontjes worden op geen enkele wijze gescreend in de studio. Via een externe centrale komen luisteraars terecht op een telefoon in de studio met 6 inkomende lijnen en die lijnen worden willekeurig beantwoord. Er is dus ook geen manipulatie mogelijk bij het verwerken van de telefoontjes.

Maar de winnaar had het antwoord goed toch?
Ja dat klopt. Maar om alle schijn van belangenverstrengeling of oneerlijkheid van het spel tegen te gaan, heeft de winnaar uit integriteitsoverwegingen besloten geen aanspraak te maken op de geldprijs.

Moest de winnaar het bedrag teruggeven?
Nee de winnaar heeft zelf besloten om het geldbedrag terug te geven.

Waarom heeft de winnaar besloten het bedrag terug te geven?
Om alle schijn van belangenverstrengeling of oneerlijkheid van het spel tegen te gaan, heeft de winnaar uit integriteitsoverwegingen besloten geen aanspraak te maken op de geldprijs.

Hoeveel medewerkers kennen de oplossing van de Lach?
Dat gaat om gevoelige informatie. Bij Radio 10 weet een handvol medewerkers het antwoord. Zij monteren geluidsfragmenten of zijn in de studio om aan de dj te vertellen of een antwoord goed of fout is als het spel wordt gespeeld. De dj’s weten het antwoord niet. Behalve bij het finalespel. Daar wordt de dj bij aanvang van het finalespel de juiste oplossing verteld om fouten in de live-uitzending te voorkomen.

Wat gebeurt er nu met het geldbedrag uit de jackpot?
Radio 10 heeft nu te maken met een zeer uitzonderlijke situatie en heeft gekeken naar een passende oplossing. Om recht te doen aan alle luisteraars van Radio 10 en iedereen die heeft meegedaan aan de Lach van 10 is besloten om een bijzondere editie te spelen van de Lach van 10. De jackpot van € 23.100 die niet is uitgekeerd, wordt ingezet bij de bijzondere editie van de Lach van 10.

Hoe kunnen luisteraars meedoen met deze extra speelronde van De Lach?
Alle luisteraars maken kans op deze jackpot. Zij kunnen meedoen door het juiste antwoord te sturen via de gratis app van Radio 10 of per sms naar 1010 (40 cent per ontvangen bericht).

Wanneer is de uitslag bekend?
Luisteraars kunnen tot vrijdag 02 juni 12.00 uur hun antwoorden insturen. Uit alle juiste oplossingen wordt 1 winnaar getrokken en hij/zij wint de jackpot van € 23.100 De oplossing van de actie is op vrijdag 02 juni om ongeveer 16.45 uur. De jackpot blijft € 23.100 en de trekking verloopt via het prijzensysteem van Radio 10.

Comments are closed.