Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

80’s Top 810: De slechtste clips uit de 80’s

Zo slecht dat ze weer goed zijn!

Wij zetten ze voor jou op een rijtje: de vreemdste, grappigste en apartste videoclips uit de jaren 80. Ze zijn zo idioot dat ze bijna goed worden.

Starship – ‘We Built This City’
De logica ontbreekt een beetje in deze clip. Eerst heb je heuvels die je doen denken aan de Teletubbies en daarna komen er ook nog dobbelstenen die de stad overnemen.

Styx – ‘Mr. Roboto’
Het Robot-thema schemert wel duidelijk door: robotpakken, robotdansen en echte robots. Maar wat Dennis Deyoungs lila paarse pak daar doet weten we ook niet precies.

Bonnie Tyler – ‘Total Eclipse Of The Heart’
De rookmachine heeft overuren gemaakt voor de opnames van deze clip. Dan zijn er nog ninjas, zwetende schermers, de cast van Grease die de Macarena doet en een heel leger met lazerogen. Bonnie Tyler had het allemaal! Hoe geweldig het nummer ook is, de clip was zeker niet even goed.

Wham! – ‘Wake Me Up Before You Go-Go’
‘Wake Me Up Before You Go-Go’ bevat alle jaren 80 clichés: te strakke korte broekjes, te wijde truien, vingerloze handschoentjes, gouden oorringtjes, neonlippenstift en blacklight!

David Bowie ft. Mick Jagger – ‘Dancing In The Street’
We moeten toegeven, deze is misschien een makkelijk pispaaltje. Het ziet er wel uit alsof de mannen het heel erg naar hun zin hebben, dus daarom zullen we er niet te veel worden aan vuil maken. Hoe dan ook, de clip is hilarisch.

Bobby McFerrin – ‘Don’t Worry Be Happy’
Deze clip zou zo in Sesamstraat passen.

Journey – ‘Separate Ways (Worlds Apart)’
Het kon ook niet anders. Deze moest wel in dit lijstje. De mannen van Journey staan lekker de playbacken op een scheepswerf. De instrumenten zijn kwijt en ze stalken een vrouw. We vinden het een nogal vreemde setting.

Reageer

You must be logged in to post a comment.