Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Rob van Someren

Rob van Someren zijn radioloopbaan begon op 17 jarige leeftijd bij Radio Decibel in Amsterdam. In 1987 maakte hij de overstap naar Radio 10, gevraagd door de oprichter van Radio 10, Jeroen Soer. In eerste instantie ging het om vooraf opgenomen programma's. In het voorjaar van 1988 startte Radio 10 met live gepresenteerde programma's. Ook toen presenteerde Rob al het middagprogramma. Rob van Someren maakt al meer dan 30 jaar radioprogramma’s en was eerder DJ bij o.a. de Tros en Radio Veronica.

Somertijd
Vanaf 2003 maakte Rob samen met sidekicks DJ Sven en Juri Verstappen (later vervangen door Mark van der Molen) de middagshow Somertijd op Radio Veronica. "We zochten een inschakelmoment, waarmee konden we nu het effect bereiken dat mensen voor een item de radio zouden inschakelen op Somertijd? Dat werden dus de moppen, later kwamen de Limericks daar bij.

Boven alles proberen we met Somertijd altijd positief te zijn, je stemming een beetje om te buigen na een misschien wat vervelende dag, gewoon even lachen. Ik vind het ook leuk om luisteraars bij het programma te betrekken. Zoveel creativiteit, zoveel humor bij luisteraars. Het zou doodzonde zijn om daar niets mee te doen".

In 2013 won Somertijd De Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma. Na tal van gebeurtenissen verdween Somertijd in mei 2014 tijdelijk van de radio. Toch kreeg 2014 voor Rob nog een mooi slot. De DJ werd in november uitgeroepen tot beste radiopresentator en kreeg de Zilveren RadioSter (man) overhandigd. Rob omschrijft dit zelf als "het mooiste cadeau dat je van luisteraars kunt krijgen.

Somertijd op Radio 10
Elke werkdag tussen 16.00 tot 19.00 uur luister je naar Somertijd op Radio 10! Het team bestaat uit Luuk van den Braak, Rob en DJ Sven. Bereid je voor op heel veel moppen, limericks en andere narigheid. Op vrijdag zal ook stemartiest Dingetje aanschuiven, alter ego's als Tanaka Wasabi, Fritz Stau, Marijke Snelwegen en vele anderen zullen dan de verkeersinformatie op unieke wijze ten gehore brengen. Naast zijn werk als DJ is Rob parttime actief bij de Nationale Politie, Eenheid Amsterdam en is hij ook trouwambtenaar. Rob voltrekt met grote regelmaat op geheel eigen wijze (gelukkige) huwelijken.


Maandag tot en met vrijdag tussen 16:00 en 19:00 uur.

Volg Rob ook op Facebook en Twitter!

Heb je een vraag voor Rob? Stuur 'm een gratis appje met de Radio 10 app!