Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Rob van Someren

De radioloopbaan van Rob van Someren begon op 17-jarige leeftijd bij Radio Decibel in Amsterdam. In 1987 maakte hij de overstap naar Radio 10. In eerste instantie ging het om vooraf opgenomen programma's. In het voorjaar van 1988 startte Radio 10 met live gepresenteerde programma's. Ook toen presenteerde Rob al het middagprogramma. Inmiddels maakt Rob van Someren al meer dan 30 jaar radioprogramma’s.

Somertijd
Vanaf 2003 maakte Rob samen met sidekicks DJ Sven en Juri Verstappen (later vervangen door Mark van der Molen) de middagshow Somertijd op Radio Veronica. "We zochten een inschakelmoment;  waarmee konden we het effect bereiken dat mensen voor een item de radio zouden inschakelen op Somertijd? Dat werden dus de moppen, later kwamen de Limericks daar bij.

Prijzen
In 2013 won Somertijd De Gouden RadioRing voor het beste radioprogramma. Na tal van gebeurtenissen verdween Somertijd in mei 2014 tijdelijk van de radio. Toch kreeg 2014 voor Rob nog een mooi slot. De DJ werd in november uitgeroepen tot beste radiopresentator en won de Zilveren RadioSter (man). Rob omschrijft dit zelf als "het mooiste cadeau dat je van luisteraars kunt krijgen.”

Somertijd op Radio 10
Elke werkdag tussen 16.00 tot 19.00 uur luister je naar Somertijd op Radio 10! Het team bestaat uit Luuk van den Braak, Rob en DJ Sven. Bereid je voor op heel veel moppen, limericks en andere narigheid. Op vrijdag brengt ook stemartiest Dingetje de verkeersinformatie met alter ego's als Tanaka Wasabi, Fritz Stau. Naast zijn werk als DJ is Rob parttime actief bij de Nationale Politie, Eenheid Amsterdam en is hij ook trouwambtenaar. Rob voltrekt met grote regelmaat op geheel eigen wijze huwelijken.

Maandag tot en met vrijdag tussen 16:00 en 19:00
Volg Rob ook op Facebook en Twitter!

Heb je een vraag voor Rob? Stuur 'm een gratis appje met de Radio 10 app!