Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

Sven van Veen

DJ Sven (1961) is samen met MC Miker G bekend van dé zomerhit uit 1986, de 'Holiday Rap'; maar ook van zijn radioprogramma 'Sven & Dave' bij BNN op Radio 3, als mix-DJ en nu natuurlijk al 12 jaar als ‘side-kick’ bij Somertijd.

Somertijd
"Ik was al jaren een groot fan van Somertijd en vind dat het leukste middagprogramma van de radio. Rob van Someren weet als geen ander het sfeertje van ‘ouwejongens krentenbrood’ op de radio neer te zetten. Ik denk dat mensen in de auto zitten te bulderen van het lachen als ze naar Somertijd luisteren. Ik ken Rob al ruim 28 jaar en denk dat Rob en ik dezelfde humor hebben.

Holiday Rap
In juli 1986 kwam de 'Holiday Rap' van DJ Sven en MC Miker G op nummer 1 terecht in de Top 40. De 'Holiday Rap' haalde zelfs in 44 landen de nummer 1 positie. DJ Sven: "Voor mij was het leuk dat ik een plaat had gemaakt die ik later aan mijn kinderen zou kunnen laten horen. Dat mijn gang nu helemaal vol hangt met goud en platina dat had ik niet kunnen voorzien!"

Sven's Classix
Het programma, eerst Disco Inferno, later Club Classics en op Radio 10 Sven's Classix, is heel belangrijk voor Sven. Hij wil de muziek, die hij al vanaf zijn achttiende voor het publiek draait, met zoveel mogelijk mensen delen. Op de feesten waarop hij draait bereikt Sven wekelijks veel mensen. En nu met Sven's Classix kunnen meer mensen genieten van 'zijn' muziek!

Luister elke zaterdagavond van 19.00 tot 22.00 uur naar Sven's Classix op Radio 10. Volg Sven ook op Facebook en Twitter! Heb je een vraag voor Sven? Stuur 'm een gratis appje met de Radio 10 app!