Zoek frequenties

Luister ook naar:

Radio 10 op Facebook

De Lach van 10: Vragen

Bekijk de meest gestelde vragen over 'De Lach van 10'.

Vragen over De Lach van 10? Wij hebben een antwoord!

V: Op welke momenten wordt De Lach van 10 gespeeld?
A: Op Radio 10 hoor je De Lach van 9 januari t/m vrijdag 3 februari, van maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 19:00 uur ieder uur. Op zaterdag en zondag spelen we De Lach van 8:00 uur tot 19.00 uur, ieder uur.

V: Wat moet ik doen om mee te doen met De Lach van 10?
Je kunt meedoen door een gratis bericht te sturen met je naam via onze Radio 10-app of je kunt een sms versturen met alleen je naam naar 1010 (0,40 cent per ontvangen bericht). Een berichtje volstaat om mee te doen aan de Lach van 10 maar het staat je uiteraard vrij om meerdere berichtjes te sturen.

V: Wat is de minimale leeftijd waarop ik mee mag spelen met De Lach van 10?
A: Om kans te kunnen maken op het winnen van De Lach van 10 dien je 18 jaar of ouder te zijn.

V: Is deelname vanuit het buitenland ook mogelijk?
A: Vanuit het buitenland een SMS sturen is helaas niet mogelijk. Het verkorte SMS-nummer 1010 is buiten Nederland niet altijd te gebruiken.

V: Kan ik ook op een andere manier deelnemen aan de actie? (d.m.v. bellen, email, Twitter, Facebook)
Deelname aan De Lach van 10 is alleen mogelijk door het versturen van een SMS met je naam naar 1010 of via de Radio 10 app. Andere actiemechanismes zijn bij deze actie niet van toepassing. Alleen de berichten waarin enkel jouw naam staat vermeld dingt mee. Berichten met daarin een mogelijke oplossing worden uitgesloten van deelname.

V: Moet ik ieder uur een bericht sturen om deel te nemen aan De Lach van 10?
A: Een berichtje volstaat om mee te doen aan de Lach van 10 maar het staat je uiteraard vrij om meerdere berichtjes te sturen. Is de Lach geraden en start er een nieuwe Lach? Dan dien je wel weer een nieuw bericht te sturen om mee te spelen met de nieuwe spelronde.

V: Moet ik ook mijn antwoord voor De Lach van 10 sturen?
A: Om deel te kunnen nemen aan De Lach van 10 SMS je alleen je naam. Berichten met daarin een mogelijk antwoord worden uitgesloten van deelname. Deelnemersselectie is geheel willekeurig en er wordt niet geselecteerd op mogelijke antwoorden. De oplossing mag pas gegeven worden in de radio uitzending.

V: Als ik meerdere berichten stuur maak ik dan meer kans?
A: Ieder uur bellen wij willekeurig iemand terug. Hierbij wordt er automatisch een nummer geselecteerd uit alle ontvangen berichten in die spelronde. Verstuur je meerdere berichten, dan vergroot je de kans om geselecteerd te worden. Maar ook met één bericht maak je kans om teruggebeld te worden.

V: Hoe wordt er in de studio bepaald welk nummer er wordt teruggebeld?
A: Ieder uur wordt er uit alle ontvangen berichten voor De Lach van 10 willekeurig een nummer geselecteerd en teruggebeld.

V: Ik heb geen ontvangstbevestiging ontvangen als ik een SMS stuur, doe ik dan wel mee?
A: Door de grote hoeveelheid berichten die tegelijkertijd worden verzonden en ontvangen, kan het zo zijn dat er vertraging ontstaat tussen het versturen van je SMS en het ontvangen van de ontvangstbevestiging vanuit Radio 10. Ontvang je geen SMS of kun je zelfs geen SMS versturen dan kan het zo zijn dat jouw nummer is geblokkeerd voor SMS-diensten. Check op de website van de SMS-dienstenfilter wat de instellingen zijn van jouw telefoonnummer. Op deze site kun je ook de blokkering opheffen.

V: Zijn de Radio 10 DJ’s op de hoogte van wie De Lach van 10 is?
A: Ook de DJ’s van Radio 10 weten vooraf niet wie De Lach van 10 is. Het is voor de DJ’s dus ook ieder uur spannend!

V: Wat wordt er gedaan als de Lach niet geraden is?
A: Als de Lach niet geraden is op 03 februari om 16:00 uur, dan gaan we het finalespel spelen. Rob van Someren zal in Somertijd in flights van anderhalve minuut willekeurige bellers opbellen die hun antwoord mogen geven. Rob gaat net zo lang door totdat de Lach geraden is. Deze ‘finale’ wordt van tevoren duidelijk gecommuniceerd aan luisteraars. Iedereen heeft dan de kans om te bellen naar de studio en mee te doen.

V: Wanneer geven jullie tips voor De Lach van 10?
A: Vooraf wordt niet gecommuniceerd wanneer er tips worden gegeven, mocht dit het geval zijn dan wordt dit via de radio bekend gemaakt.

V: Wie weet wel van wie De Lach van 10 en keurt de antwoorden?
A: Een select groepje mensen binnen Radio 10 is op de hoogte van het juiste antwoord. Ieder uur schuift één van hen aan in de studio om het antwoord goed of fout te keuren.

V: Is het genoemde bedrag ook daadwerkelijk het bedrag dat ik ontvang als ik win?
A: Jazeker! Dit is het nettobedrag dat op je bankrekening gestort zal worden. Radio 10 neemt de wettelijk bepaalde kansspelbelasting voor haar rekening en dit wordt uiteraard niet van het gewonnen bedrag afgehaald.

Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen stel hem dan hier en ontvang een persoonlijk bericht!